tisdag 7 april 2020

Staten stötta storkapitalet! - Ett hutlöst förslag

Nej! Att vi med statliga pengar, dvs skattemedel, skulle lugna de gigantiska hotellspekulatörernas plötsliga skräck - vi vet ju alla vilka vinster de gjorde under många år - att staten nu skulle stötta dem med snabbköpskassörskornas, undersköterskornas och grundskollärarnas skattepengar - det gör mig fullständigt upprörd!
     De stora hotellen skall tas över av kommunerna -  i stort sett utan ersättning. Och användas till de smålägenheter som det är så stort behov av eller till lika behövda studentbostäder.
     Men som vanligt vill Moderaterna  - detta de hutlösas parti - att 100 miljarder i månaden av skattemedlen skall användas för att stötta - näringslivet!!! Räcker det inte med att man under många år sålde ut allt nödvändigt, från posten och apoteken ja till och med vin&sprit(!),  och att man lade ned beredskapslagren, så att vi står där vi står nu. För vadå? För jobbskatteavdrag! Dvs för att de som redan tjänade skulle tjäna mera. Och idag kräver alla att få del av vården... Som ju aldrig betalats av näringslivet, utan i princip av vanliga skattebetalare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar