fredag 3 april 2020

Dags att tacka EU för besöket?

Kan det vara så att coronaviruset behövdes för att visa hur felaktig EU-konstruktionen var?
     Leveranser skulle vara gränslösa, resor likaså, för att inte tala om ekonomiska kontakter; så fort man bråkade om att en del saker inte var lämpliga i Sverige och vi därför ville förhindra import av eländet, (som exempelvis rabiessmittade hundar, eller barnleksaker med för små och livsfarliga detaljer, ja t o m barnvagnar där ungarna klämde sig), ja, då blev det ett ramaskri: "Handelshinder! Handelshinder!"
     Och jordbruket i Sverige kunde saklöst läggas ned eftersom det ju räckte med det franska som vi dessutom betalade hutlösa bidrag till, osv. Vi skulle samarbeta om produktion av varor, jag gör en del och du gör en annan...
     Förbuskningen och vackert öronprydda kossor får vi naturligtvis dras med en tid till, men idag stannar allt, också de nödvändiga leveranserna, och vi kan inte ens försörja oss själva längre - vi som i stort sett var självförsörjande. (Bananer och citrusfrukter kunde vi ju få från Island!)
      Det som alla våra argument inte kunde åstadkomma - åstadkommer nu ett litet virus. Engelsmännen hann undan, men nu tycker jag att vi skall tacka för besöket. För när det verkligen gäller, ja då får vi lita till oss själva - som vi gjort sedan hedenhös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar