fredag 25 januari 2013

Förfärligt dödsbud

Dessa ständiga besked om det pågående förfallet. Vi måste vara världsmästare på att byta ut kvalitet mot strunt - på alla områden (jag tänker inte bara på Kolmisoppi vs Zlatten).
     Denna morgon får jag ett mycket mycket tungt besked. Det bästa, ja egentligen det enda verkligt ätbara knäckebrödet, slutar tillverkas. Vika knäckebröd kommer inte längre att bakas. Kvar de tusen varianterna av intetsägande och lättuggat. Svensken klarar bara det lättuggade, - det intetsägande. I vår ostdisk är några av höjdarna borta, ett antal spännande marmelader borta, några fantastiska bröd borta, viltkorvarna borta, osv, osv.
     Jag har ätit Vika knäckebröd varje dag (varje dag) i över fyrtio år. Att det skulle vara så här att bli gammal...

3 kommentarer:

 1. "Kvar de tusen varianterna av intetsägande och lättuggat"...låter ju nästan som många av bokförlagens utgivningar...

  SvaraRadera
 2. Om det är någon tröst så är det flera som reagerar starkt på beskedet om Vikabrödets bortgång. Min pappa, gourmanden Karl-Gustav Qvarfordt och min bror, kocken, Björn Qvarfordt är så pass upprörda att de just nu diskuterar och överväger att starta en Facebookgrupp för bevarandet av Vikabröd.

  SvaraRadera
 3. Så klart knäckebrödet är en metafor för förfallet i Folkhemmet. Du kan säkert hitta en brödkonsult, som för din skull importerar ett svårtuggat mörkbrunt surdegsknäcke från Finland.
  Kul att dina tänder biter ännu Stewe!

  SvaraRadera