lördag 10 oktober 2015

Kristdemokratins grundläggande osolidaritet

När jag ser de unga (mestadels kvinnliga) politiker som nu satts att ta hand om det här landet blir jag oerhört bekymrad. Det som de unga (mestadels kvinnliga) kristdemokraterna visar upp är just den okunnighet och historielöshet som är resultatet av en obegriplig Persson-Reinfeldtsk skolgång - och ett ytterligare exempel på varför svenska unga klarar sig så dåligt i kunskapsundersökningar. Men framför allt uppvisar kristdemokraternas nya unga (mest kvinnliga) ledare hur grundläggande osolidaritet ser ut och bakom allt vackert prat (inför de stora frågorna om flyktingkatastrofer och klimathot), bakom detta ser man bara den gamla vanliga borgerliga privat-girighetens flinande ansikten.
    Detta stillsamma sorgsna 'meddelande' istället för att här skriva om en makalös trebandsbiografi över en stor exil-levande författare som upptagit mig de senaste veckorna.

TILLÄGG 14 okt
Jag vill uppmana alla att läsa Göran Greiders utomordentligt klargörande artikel i dagens Dagens ETC. Jämförelsen mellan de livfarliga unga livets-ord-anfrätta kristdemokraterna och USA:s Tea-Party-rörelse är bestickande.

2 kommentarer:

  1. Inte heller jag blir särskilt upplyft av KD:s utspel och inbilskhet och deras nya sätt att vara och verka är ju lika långt från partiets (kanske en gång existerande) kärna: tron på det goda som också inrymde (tror jag) medmänsklighet á la den barmhärtige samariten (som mera ersatts av den obarmhärtiga hemsamariten). Och hon går hårt fram med sockertången Ebba Bush Thor när hon möblerar om på partiets poster och sätter sitt eget porträtt som fond för talarstolen. Centern hade landsbygd och Nej till kärnkraft, KD hade Gud och "människovärdet", Folkpartiet hade individens frihet (något annat än egoismen), Högern hade Gösta Bohmans morakniv och seglarmössa, Socialdemokraterna hade alla möjligheter att förena materiell välfärd med fortsatt folkbildning och demokratiutveckling in i minsta möteslokal, Vänstern hade modet att ifrågasätta makten/ägandet och Miljöpartiet kom till som en grön gräsrotsrörelse. Och nu: Något måste hända och tyvärr kommer det att hända men vem är det då som styr?
    Hälsar i söndagseftermiddagen en lätt desillusionerad B. Berg, skald

    SvaraRadera
  2. Det var "bättre förr". Men en dag är dagens verklighet "förr". Gäller då också att det var "bättre förr"? Blir det med andra ord sämre och sämre? Nej, det tror jag inte. I det långa loppet blir det bättre och bättre. För det har det alltid blivit om vi lyfter blicken bakåt mot 1800-1700- 1600 talen...Flummiga (?) hälsningar från Kerstin G

    SvaraRadera