tisdag 22 november 2016

Nazisternas verkliga återkomst

Ibland har man mer rätt än man nästan orkar ta in! 
     I The Atlantic kan man läsa hur amerikaner som är för Trump, med HITLERHÄLSNING ropar Heil Trump! Jag citerar:

   “Hail Trump, hail our people, hail victory!”

        That’s how Richard B. Spencer saluted more than 200 
   attendees on Saturday, gathered at the Ronald Reagan 
   Building in Washington, D.C., for the annual conference 
   of the National Policy Institute, which describes itself 
   as “an independent organization dedicated to the heritage, 
   identity, and future of  people of European descent in 
   the United States, and around the world.”


Över 1 million fler amerikaner röstade för Hillary Clinton - och USA skryter med att vara en demokrati!!! För andra gången väljer man på odemokratiskt vis en livsfarlig och okunnig till presidentposten, först den där undervegetationen som satte igång ett av vår tids värsta krig, och nu en hotelldirektör som inte verkar begripa nånting av vanlig mänsklig anständighet och som kring sig väljer precis den typen av galningar som får amerikaner att göra som bilden i The Atlantic avslöjar, och som, om man varit annorlunda klädd, kunde ha tagits från ett nazistiskt 30-talsmöte i München. 
     Och det där ständiga snacket om européer - så trött jag blir på det. För vad är det som utmärker vita med europeisk bakgrund? Total hänsynslöshet inför möten med andra. Så har det varit i alla tider, när kristna européer har "upptäckt" världen. Hur man år 2016 fortfarande kan bete sig så är inte bara obegripligt utan direkt skrämmande och förfärligt.

TILLÄGG
Mitt på dagen (tisd 12.30) läser jag (i Washington Post) att restaurangen, där ovanstående ägde rum, ber om ursäkt för att man hade tillställningen - restaurangen hävdar att man inte kände till vilken organisation som bokat. Det ändrar dock inte det faktum att vita amerikaner beter sig på det sätt som visades.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar