söndag 6 december 2015

Klimatkrisen är inte det värsta hotet!

När skall man inse att ett av de grundläggande problemen i världen är religionen? Man kan inte resonera med människor som envisas med att hänvisa till "gud säger" eller "det står så i koranen". Men varje gång jag säger detta får jag veta att religionerna är kärleksfulla och bara vill gott.
     Idag läser jag i Arizona Daily Star: "In the final few years of Tashfeen Malik´s life, the people around the young woman saw her dress ever more conservatively and urge people ever more ardently to live a devout life." Fast det gudfruktiga livet betydde tydligen 'bomber och granater' - och minst 14 döda. Med hänvisning till vadå? Till något en kameldrivare skrev för 1500 år sedan?
     Men detta är inte skrivet för att misskreditera muhammedanismen. Detta är skrivet för att visa att samtliga religioner är lika goda kålsupare. Istället för att ändra vapenlagarna i USA tycker de religiösa republikanerna att man skall "be mera". Och buddhister i Burma vill bli av med muhammedanerna eftersom de inte är buddhister. För att inte tala om de idioter som hävdar att gud ger tillåtelse till fler judiska bosättningar på västbanken.
     Klimatkrisen - jo, den är påtaglig; men den är ett intet mot hotet från sådana troende som inte kan låta andra vara ifred.

1 kommentar:

  1. Världen är galen, eller kanske är det bara människan...
    Att de som ingenting vet tror är kanske inte så konstigt, men att de som faktiskt vet också tror kan förundra en.

    SvaraRadera