tisdag 29 juli 2014

Beklämmande av Israels ambassadör

Lätt beklämd läser jag i dag i SvD Israels ambassadörs brännpunktsinlägg (sid 5). Israel är - som vanligt - helt utan skuld... Så har det alltid varit; jag minns att när några pojkar på västbanken kastade sten på bepansrade soldater sköt man skarpt och dödade tio femton palestinska ungdomar...Man får ju inte kasta sten! Idag rör det sig om andra siffror.
     Och andra vapen.
     Isaac Bachman hävdar att allt är Hamas fel; men han säger inte ett ord om Israels långa blockad av förnödenheter, material, medicin och annat till Gazaremsan, han säger inte ett ord om de upprörande och olagliga nya bosättningarna på palestinsk mark, han säger inte ett ord om ett murbygge som får Berlinmuren att framstå som ett leksaksbygge; han säger inte ett ord om ockupation.
     Att tala om ansvar! Ansvaret vilar på två lika idiotiska och fundamentalistiska religioner.
     Jag har sagt det förut: vi fick stopp på apartheidsystemet i Sydafrika med hjälp av en isoleringskampanj; det är sannerligen dags för en Isolera-Israel-Kampanj.

3 kommentarer:

 1. Ja, vilket annat land skulle tillåtas bete sig som Israel? Svar: Inget.

  Rädslan för antisemitism förlamar kritiken av staten Israel.

  Kerstin G

  SvaraRadera
 2. Jag kanske är lite för radikal:

  När två barn inte kan leka tillsammans i sandlådan, så delar man på ungarna. Gärna bort från sandlådan.

  Om det slåss om samma leksak, så tar man leksaken ifrån dem.
  Om de inte kan samsas, så skall ingen premieras.

  Vi har tre stora religioner som ser Jerusalem som en helig plats, av olika orsaker.
  Kan man inte samsas, så kanske ingen får bo där.
  Låt folk som tror att ett blått hus, en gammal vägg eller platsen för ett sedan länge försvunnet hus för djur är så viktigt vallfärda dit. Men för all del, låt ingen speciell stat/religion få ta sig rätten att besitta/bo på platsen.

  Låt mänskligheten sköta det snyggt, den här gången: Nog har amerikanerna satt en flagga på månen, men den är fortfarande hela jordens sten/öken... Borde vi inte göra samma sak med trakten runt Jerusalem.

  Sen skulle jag vilja att någon kunde förklara begreppet proportionalitet, för Israelerna. Dom verkar inte fattat konceptet.

  SvaraRadera
 3. Lätt att säga för oss att de är som barn!

  Problemet är att staten Israel ger företräde för judar och att andra får rätta sig efter det. Klart att stolta och kränkta folk inte vill underordna sig. Lika villkor som medborgare och alla skulle kunna leva i ett och samma land. Kerstin G

  SvaraRadera