torsdag 13 juni 2013

EU:s stoppnålsögda tjänstemän slår till igen

MALUNG-SÄLEN – 100 000 resenärer med flyget till Sälen Trysil Airport, det kan ge hela gränssamarbetet en oerhörd kraft, säger Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S) som lovar att Dalarna ska kraftsamla sina resurser för projektet. Så står det i Falu-Kuriren idag.
     Och samtidigt hör jag att stoppnålsögda belgiska marknadsliberala EU-idioter, som väl från sina kontorsfönster i EU-skrapan kan se hela Belgien, tycker att länder som Sverige skall lägga ner sina flygplatser eftersom staten måste stötta dem... Jag har i 20 år hävdat att EU-projektet är livfarligt för länder som Sverige. Jag tycker jag dagligen får mer vatten på den kvarnen.
     När den nuvarande regeringen - och den förra som var mer marknadsliberalt stollig än den nuvarande (annars hade vi väl inte haft den situationen att ett danskt riskkapitalbolag kunde köpa in sig i svenskt skolliv, ta ut hysteriska vinster, sedan lägga ner, (jag tänker på John Bauer-skolorna) och låta svenska skattemedel EN GÅNG TILL stå för fiolerna när lönegarantin skall gälla), när dessa s k politiker talar om EU är det med orwellska nyord där fredsprojekt står för eliminerande av handelshinder. EU är inte ett fredsprojekt - det är först och främst ett av marknadsliberal kapitalisms huvudverktyg. Den annars privata girigheten upplyft på internationell nivå.
     Jag vill se den här regeringen kombinera uttalandena om att HELA Sverige skall leva (man skall ju flytta något av verken i Stockholm så långt norrut som till Rinkeby (!)) med underdånigheten gentemot Bryssel när vi lägger ner flygplatserna runt om i Sverige.
     Om det då i alla fall hade funnits tåg! Men tågtrafiken är redan nedlagd, bl a till just Malung-Sälen.
      Studera SAS lista över egna destinationsorter i Norden! Det är glest på den svenska kartan - men på den norska - du milde! Varenda gård med mjölkpall har egen flygplats. Men så höll sig Norge visligen utanför EU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar