fredag 18 januari 2013

Om förfallet på svensk arbetsmarknad

Ur DI:s nätupplaga klipper jag följande rader om de nya villkoren på svensk arbetsmarknad (och då har Reinfeldt & Co bara härskat i sex år...):

"Telia Soneras anställda på avdelningen business services fick ett meddelande som innehöll en komplettering till deras anställningskontrakt den 7 januari i år. De nya villkoren gick enligt Aftonbladet ut på en sänkt grundlön med 10 procent men samtidigt en möjlighet att tjäna mer på provision. Personalavdelningen skrev ordagrant att de som tackar nej kommer att bli kontaktade av en chef för att "ta en diskussion om vad detta får för konsekvenser för den fortsatta karriären som säljare i Telia"."

Lärdomar från Uzbekistan, eller?

1 kommentar:

  1. Ludvig Claeson20 januari 2013 13:20

    Norwegian, det hyperaktiva och driftiga flygbolaget, får just nu nej från norska myndigheter i en sak om kraftig försämring av anställdas villkor, de vill basera en del personal i t ex Bangkok med thailändska löner. Vad gör då Norwegian? Jo, de flyttar dessa flygmaskiner till Sverige, för där går det an... Man kan alltså konkurrera med lönedumping som argument, kortsiktigt ger det resultat, men vad händer när botten går ur? Hur djupt faller man? Vill vi verkligen vara försökskaniner?

    SvaraRadera