lördag 20 oktober 2012

Isolera-Israel-Kommitté - en rimlig idé kanske?

Pirater härjar utanför Somalia, dvs man bordar främmande nationers skepp och tar besättning och passagerare som gisslan. Man gör det på internationellt vatten, regelvidrigt. Hela världssamfundet reagerar, beväpnar sig och bekrigar piraterna.
     Idag har ett fredligt fartyg på väg till en fredlig nation och på internationellt vatten bordats av maskerade soldater. Och vem reagerar? Kommer världssamfundet att ingripa, beväpna sig och bekriga piraterna? Knappast. De maskerade soldaterna är från Israel. Och Israel tillåter sig precis vad som helst.
     Jag minns en tid när vi hade en Isolera-Sydafrika-kommitté eftersom Sydafrika betedde sig omänskligt mot delar av befolkningen. Är det dags för en Isolera-Israel-kommitté.
     Jag undviker iallafall sorgfälligt allt israeliskt i fruktdiskar och annorstädes tills den nationen slutar sin piratverksamhet.

1 kommentar:

  1. Jag är ense med dig Stewe. Israeliska soldater tar sig vilka friheter de vill och dessutom på internationellt vatten. Minns när de dödade 9 personer på det förra fartyget! Och hela den israelista staten, oavsett regering, begår folkrättsliga brott genom att ockupera Gaza och andra olagligheter i Jerusalem och på Västbanken. Varför är vi och Sverige och EU så flata och förlamade när det gäller dessa brott? Skicka JAS-plan och korvetter och ställ upp för FNs resolutioner! Bedrövad i Bergshamra

    SvaraRadera