tisdag 26 juni 2012

Kulturministern slår till - igen

Jag får idag detta sorgsna meddelande. Ifall de som läser min blogg inte ser det på annat vis: Här är det svenska kulturlivets senaste glada budskap till riket.

Nu behöver vi ditt stöd!
Som kanske flera av er vet så har en utredning om Nationalnyckeln och hela Svenska artprojektet genomförts under våren på uppdrag av regeringen. Förslaget är nu klart och huvuddelarna av utredarens förslag är följande:

• Kunskapsspridning i projektet föreslås övergå helt till digital form och Nationalnyckeln upphör som bokverk
• Anslaget föreslås minska med 20 miljoner per år

- Utredarens förslag är ett hårt slag mot Svenska artprojektet och mot arbetet med den biologiska mångfalden, säger Johan Bodegård, chef för ArtDatabanken vid Sveriges lantbruksuniversitet. Om du vill läsa hela utredningen, veta mer eller skriva på en namnlista mot nedskärningarna av Nationalnyckeln och Svenska artprojektet så hittar du mer information på hemsidan. Där kan du också följa utvecklingen. Vi återkommer naturligtvis när regeringen har fattat sitt beslut och arbetar fram tills dess aktivt för att förslaget ska ändras!
Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna

1 kommentar:

  1. Nej det där stämmer inte, ArtDatabankens chef Johan Bodegård anser själv att bokverket ska upphöra. Men han vill behålla hela anslaget iallafall, det är korrekt.

    SvaraRadera