måndag 5 mars 2012

EU:s senaste idiotiska påhitt

Den 3 febr skrev jag här på min blogg att EU är ett hot mot små nationer.
     EU är generellt ett hot mot det mesta av det vi en gång kallade vår rimliga välfärd och vårt sätt att leva. Idiotin bland Bryssels byråkrater verkar vara gränslös. Idag hör vi att en fågeldamm i Alingsås som i femtio år och mer varit barns och vuxnas glädje, därför att man där kunnat se nästan tjugo olika sorters andfåglar på nära håll, nu måste göra sig av med alla fågelarter utom sju. Bryssel har kommit fram till att man bara får ha sju sorters fåglar i stadens vattendrag. Sju sorter. Det finns inga gränser för idiotin. Det har man alltid vetat. Men måste vi bry oss om vad några stoppnålsögda belgare tycker om hur vi vill leva vårt liv i Sverige? Sju sorter. Jag väntar på beslutet att antalet tranor som väntas till Hornborgasjön under de kommande veckorna inte får överskrida ett visst antal per hektar. Det finns inga gränser för idiotin. Kommer ni ihåg de krokiga gurkorna som måste rätas ut?
     Övertaliga änder kan ju istället hamna på belgarnas och fransmännens middagstallrikar. Det är där de nordiska stararna numera finns. Här finns de inte, som bekant. De fångas och blir mat därnere.
     Dagens rätt i belgiska skolor: Nordisk stare, med pommes frites. Och nästa veckas favorit: tretton sorters svenska änder. Med pommes frites.
       EU är - jag vidhåller det: EU är ett hot. Mot små nationer men framför allt mot sunt förnuft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar